Ședință crucială pentru relaxarea restricțiilor în București

Ieșirea Capitalei din scenariul roșu și intrarea în zona galbenă ar putea însemna ridicarea unor restricții pentru bucureșteni, scrie KanalD.

Primarul Capitalei: Să mai aşteptăm câteva zile, ca să vedem că această situaţie se stabilizează

Prefectura Capitalei: Au murit 1.230 de bucureșteni de coronavirus
Veste bună pentru bucureșteni. Se deschid cinematografele, restaurantele, barurile și sălile de noroc

UPDATE: Prefectul Capitalei Traian Berbeceanu a anunţat vineri, după şedinţa Comittului pentru Situaţii de Urgenţă, că, începând din 25 ora 0:00, se deschid restaurantele, cafenelele, la 30% din capacitate, între orele 6 – 21. Accesul publicului în sălile de spectacol permis tot în limita a 30% din locuri. Măsura e valabilă şi pentru sălile de jocuri.

„De luni, ora 00.00, vor fi relaxate mai multe măsuri restrictive”, a anunţat Traian Berbeceanu.

El a explicat că măsurile de relaxare vizează HoReCa – restaurantele, barurile, cafenelele – vor putea funcţiona între 6 – 21, la capacitate de maxim 30 la sută. De asemenea, teatrele, cinematografele vor permite accesul publicului în limita a 30 la sută din sala de spectacol. Şi operatorii de jocuri de noroc vor putea funcţiona cu public, în limita capacităţii de 30 la sută, între orele 6 – 21.

„Recomandăm cetăţenilor municipiului Bucureşti prudenţă. Şi autorităţile sunt prudente”, a spus prefectul Capitalei, menţionând că acesta a fost unul dintre motivele pentru care s-a decis relaxarea de luni a măsurilor, dar şi pentru ca toţi operatorii să aibă timpul necesar să amenajeze sălile în conformitate cu prevederile legale.

Ședința de la ora 13.00 a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență vine în contextul în care în ultimele două zile rata de infectare din Capitală a scăzut sub pragul de 3 la mia de locuitori.

Ieșirea Capitalei din scenariul roșu și intrarea în zona galbenă ar putea însemna ridicarea unor restricții pentru bucureșteni. În acest context, Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență se întrunește vineri la ora 13:00 pentru a discuta despre ridicarea restricțiilor în București, potrivit G4Media.

Citeste si: Nicușor Dan, anunț despre o eventuală relaxare a restricțiilor în Capitală

Nicusor Dan: O să fie o discuţie în Comitetul Municipal (pentru Situaţii de Urgenţă – n.r.) pe situaţia asta şi o să vedeţi decizia pe care o să o luăm.
Primarul Capitalei: Să mai aşteptăm câteva zile, ca să vedem că această situaţie se stabilizează

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a afirmat, la RFI, că mai trebuie aşteptat câteva zile până la o eventuală relaxare a restricţiilor în Bucureşti, după ce Capitala a scăzut miercuri sub nivelul de trei cazuri la mia de locuitori.

„În primul rând, trebuie să salutăm această scădere, sunt nişte cifre pe care mă uit în fiecare dimineaţă, suntem la sub 3, am fost la 7 în urmă cu o lună şi jumătate. Vă spun sincer că la începutul mandatului am fost extrem-extrem de îngrijorat. Când am început mandatul,

la sfârşit de octombrie, eram pe o pantă ascendentă şi chiar mi-a fost frică de unde am putea să ajungem. Purtarea măştii şi atitudinea bucureştenilor ne-au ajutat să ajungem aici. O să fie o discuţie în Comitetul Municipal (pentru Situaţii de Urgenţă – n.r.) pe situaţia asta şi o să vedeţi decizia pe care o să o luăm.

Să mai aşteptăm câteva zile, ca să vedem că această situaţie se stabilizează. Aşa, pe cifre, am fost la 1.000 pe zi, am fost la 2.000 pe zi şi acum pare că suntem undeva la 200-300-400 pe zi”, susține el.