Semnificațiile sărutului pe frunte pe care nici nu le bănuiți

Firesc ar fi să recunoaștem că sărutul pe frunte este cel mai blând și mai plin de respect dintre toate formele de sărut care există în lume.

Observăm adesea această formă de afecțiune, fiindcă asta înseamnă, între părinți și copii, frați și surori, verișori și poate între prieteni foarte apropiați.

Dar sărutul pe frunte poate deveni ușor confuz atunci când este oferit de partenerul nostru, nu pentru că ne-ar deranja, ci pentru că nu prea știm cum să-l interpretăm.

Iată diferite semnificații ale sărutului pe frunte:

Binecuvântare fără cuvinte

Binecuvântarea nu este ceva pe care doar un om mai în vârstă poate să o dea unei persoane pe care o consideră ca și cum ar fi copilul său. În realitate, aceasta este o altă formă de a dori bunăstarea și fericirea celui pe care îl iubim cu adevărat.

Formă de afecțiune fără intenții ascunse

Deși contextul se poate schimba în funcție de situație, un sărut pe frunte indică de obicei că sunteți o persoană iubită și nu o persoană considerată obiect de dorință.

Prin urmare, dacă sunteți cu cineva care vă oferă sărutări pe frunte, bucurați-vă. Ați găsit ființa care vă iubește în adevăratul sens al cuvântului.

Mod de a manifesta respect profund, adorație

Să primiți un sărut pe frunte dimineața când dormiți denotă că sunteți iubiți pentru frumusețea, spiritul și farmecul vostru. Chiar dacă primiți în mod neașteptat această doză de blândețe, ea indică faptul că partenerul respectă persoana care sunteți și că e fericit că faceți parte din viața lui.

În multe culturi, un sărut pe frunte este considerat un sărut de onoare și este acordat miresei în biserică.

O dragoste altruistă care va continua

Iubirea poate însemna orice numai egoism nu. Din păcate, puțini oameni o înțeleg astăzi.

Partenerul poate întârzia la o reuniune de familie, dar oferind un sărut pe frunte, înainte de a pleca, înseamnă că orice s-ar întâmpla iubește și are nevoie de prezența celei căreia i-a făcut “darul” în viața lui.

Un sentiment de responsabilitate și protecție

Societatea actuală a introdus diferiți termeni noi, inclusiv “relații ocazionale”. Dar relațiile pot fi de natură “ocazională?”

Cei care fac parte cu adevărat din viața cuiva vor dori, sărutându-vă pe frunte, să vă determine să înțelegeți că vă vor fi alături întotdeauna pentru a vă proteja într-un mod responsabil.
Sărutarea sufletului

Astfel, sărutarea pe frunte poate simboliza faptul că persoana într-adevăr vă sărută sufletul.

Alte posibile semnificații

În funcție de stadiul relației, acest sărut dezinteresat poate arăta multe lucruri. Poate fi vorba de un sărut de plecare, în loc de la revedere, poate însemna că puteți fi un bun prieten și că există o relație de afecțiune platonică.

Pentru unii, probabil că sărutul pe frunte nu înseamnă nimic. Pentru alții orice gest, oricât de mic ar fi, este împărtășit cu o persoană iubită, și devine cea mai pură formă de afecțiune.
Inocența și gestul făcut dezinteresat sunt incomparabile pentru că știți că persoana vă iubește pentru mintea și inima voastră.

Un articol de Ileana Mlădinoiu