Şoferii claxonau şi treceau în viteză pe lângă maşina oprită neregulamentar, până când un adolescent se apropie şi înmărmureşte privind în interior

Cei mai mulţi şoferi tineri sunt dornici să alerge pe şosele. Viteza, depăşirile şi muzica la maxim în timp ce se află la volan reprezintă un ritual pentru mulţi dintre ei.

Din fericire, Max Greenwood, un şofer de 16 ani, nu este de acelaşi principiu şi s-a oprit pentru a ajuta o persoană străină atunci când ceilalţi participanţi la trafic erau prea ocupaţi pentru a observa că ceva nu era în regulă.

Max Greenwood călătorea cu maşina atunci când a observat un şofer oprit pe trotuar, lângă semnul Stop, care aparent avea nevoie de ajutor. Max a privit în jur şi şi-a dat seama că ceilalţi şoferi erau iritaţi de faptul că această maşină era oprită neregulamentar. În loc să-şi continue drumul ca ceilalţi şoferi, Max a sărit din maşină şi a alergat să vadă ce se întâmplase. „Mulţi au fost nepăsători şi alţii au claxonat pentru că erau deranjaţi de maşina oprită. Nu am vrut să claxonez şi să fiu necivilizat ca ei.”

Reacţia rapidă a lui Max a motivat alte două femei să oprească şi să vină să ajute. La început nu ştiau ce este în neregulă cu şoferiţa, apoi femeia şi-a adunat puterile pentru a rosti de ce oprise maşina tocmai acolo.

„Ea a spus că nivelul zahărului din sânge este scăzut. Starea ei s-a înrăutăţit rapid. Una dintre femei i-a dat o băutură carbogazoasă pentru a-i creşte nivelul de zahăr, dar acest lucru nu părea să îi fie de ajutor, aşa că au sunat la numărul de urgenţe.”

În câteva minute o ambulanţă a sosit şi femeia a fost transportată de urgenţă la spital. Când a fost întrebat de ce a intervenit, Max a oferit o explicaţie pe cât de simplă, pe atât de emoţionantă:

„Dacă aş fi fost eu în situaţia asta, aş fi vrut ca cineva să mă ajute… M-am oprit pentru că încerc mereu să fac eforturi pentru a ajuta oamenii opriţi pe marginea drumului”. Fără îndoială, mama lui Max l-a crescut şi l-a educat pentru a deveni un băiat extrem de bun şi grijuliu.

Mama sa, Mary Pudelko, este mândră de atitudinea lui Max: „Mi-am educat copilul învăţându-l să facă ceea ce trebuie, iar când a făcut-o, m-am simţit minunat. În zilele noastre, când atât de mulţi tineri nu se gândesc decât la ei, el a decis să facă o diferenţă.”

Fără reacţia rapidă a lui Max, zahărul din sânge al şoferiţei ar fi putut ajunge la un nivel periculos de mic.