Știați despre orașul subteran din Australia, în care locuiesc 2 mii de oameni? Aflați ce i-a adus aici!

Vă invităm să priviți sub pământ și să vizitați orașul subteran Coober Pedy, care arată absolut extraordinar și unde în prezent locuiesc circa 2 mii de oameni.

La început, când te pomenești pe aceste câmpii roșii înfierbântate de soare din Australia, vezi un un peisaj plictisitor, care nu se deosebește prin clădiri impunătoare, este o câmpie absolut ”curată”, lipsită de viață. Dar, de fapt, anume aici este amplasat un oraș misterios uimitor, numit Coober Pedy.

Ceea ce-l face deosebit este faptul, că acest oraș este subteran.

Aici ni există copaci, soarele arzător este nemilos, iar sub pământ există mai mulți kilometri de tuneluri și încăperi amenajate la fel ca în orice locuință obișnuită.

În orașul subteran există și apartamente care pot fi închiriate de către turiști. Din acest coridor, ușile duc în camerele de oaspeți.

Localnicii s-au stabilit aici destul de confortabil. Unele case sunt doar pe jumătate subterane, ceea ce face ca acest oraș să pară și mai neobișnuit.

Trebuie să remarcăm faptul că, din punct de vedere al confortului, aceste locuințe nu se deosebesc cu nimic de locuințele moderne obișnuite.

Povestea apariției orașului misterios a început în anul 1915, când un tată cu fiul său s-au pomenit aici, călătorind în căutarea aurului.

Nu au găsit aici aur, dar au dat peste opale deosebit de frumoase, care în scurt timp au devenit la fel de solicitate ca aurul.

Minerii, care au venit aici mai târziu, nu au suportat temperaturile ridicate ale climei locale și prin urmare, și-au construit casele nu deasupra solului, ci chiar între mine.

Au început să sape tuneluri lungi, așa că peste un timp, în Coober Pedy au apărut circa 1500 de case.

În lumea modernă, Coober Pedy deja de mult timp a devenit principalul furnizor de opale. Cu toate acestea, aici vin oameni, care nu doresc să admire pietrele prețioase, ci să vadă locuințele ciudate ale oamenilor care locuiesc sub pământ.

Numele orașului înseamnă ”scorbura omului alb”, această expresie a apărut în anii 20, ai secolului trecut.

În afară de mine, hoteluri și case în orașul Coober Pedy, sub pământ există și o biserică foarte frumoasă…

… o librărie subterană…

… și un magazin de bijuterii, care oferă cumpărătorilor săi opal fermecător, găsit în minele din vecinătate.

Fără îndoială, ar trebui să vizitați barul subteran, pentru a servi un păhărel în compania prietenilor.

Și după aceasta să vă ieșiți la suprafață și să jucați golf pe un teren special amenajat.

Sursa: Fasingur.info