Tânărul român care a fost premiat chiar de Regina Marii Britanii pentru rezultate excelente la învățătură!

Cornel Micu a primit Medalia de Aur de la regina Regatului Unit al Marii Britanii

Cornel Micu are 20 de ani si studiaza Inteligenta Artificiala la Londra

Un tanar roman a fost premiat de Regina Marii Britanii pentru rezultate excelente la invatatura. Cornel Micu are 20 de ani si studiaza Inteligenta Artificiala la Londra.

Un tanar roman a fost premiat cu medalia de aur, o distinctie acordata de Regina Marii Britanii, pentru rezultate exceptionale la invatatura. Cornel Micu este originar din comuna doljeana Ghidici, iar acum studiaza la Colegiul Imperial din Londra, in domeniul Inteligentei Artificiale, scrie libertatea.ro.

Cornel Micu are 20 de ani si a fost distins cu medalia de aur de catre Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, ca urmare a rezultatelor exceptionale obtinute in ultimul an de liceu la la KES Academy Sixth Form, scrie Ziarul de Craiova. Tanarul roman a fost premiat cu prilejul unei ceremonii desfasurate in Sandringham, la resedinta privata a Reginei.

S-a nascut in Romania, a crescut in Italia si vorbeste fluent limba italiana. A venit in Marea Britanie in urma cu trei ani si vorbea foarte putin limba engleza. Este o realizare fantastica sa iti sustii examenele in a treia limba (pe care o cunosti)”, a declarat, pentru KLFM, Chris Teanby, asistent principal in cadrul KES Academy.

Cornel Micu studiaza acum Robotica la Colegiul Imperial din Londra, la specializarea Inteligenta Artificiala.

„Suntem cu totii foarte bucurosi, dar si putin emotionati. In momentul in care am intrat, am avut, alaturi de familia mea, o discutie incantatoare cu Majestatea Sa. La inceput am fost emotionati, dar pe masura ce am inceput sa discutam cu Regina”, a povestit Cornel Micu, conform sursei citate.

Cornel este din localitatea doljeana Ghidici si a venit la marele eveniment impreuna cu toata familia.

„A fost un eveniment minunat, ceva de neuitat pentru mine si familia mea. A fost si bunica mea de la Ghidici alaturi de mine, mi-am dorit foarte mult asta”, a declarat Cornel Micu pentru Ziarul de Craiova.

Cornel Micu a fost premiat de Regina Marii Britanii pentru rezultate excelente la A®nvAƒE›AƒturAƒ

Tanarul din Dolj a ajuns sa studieze la Londra, dupa ce a copilarit mai multi ani in Italia. Parintii sai lucreaza in domeniul medical si au plecat din Romania in 2003, dupa absolvirea studiilor. La acea vreme, Cornel a ramas in grija bunicilor, in Ghidici.

Pe cand avea sase ani, Cornel a fost luat de parinti in Italia. In cateva luni a invatat italiana si a mers la scoala, unde a fost mereu printre primii din clasa.

Olteanul a urmat liceul pe care l-a inceput in Italia si apoi l-a finalizat in Londra.

In 2016, a plecat impreuna cu parintii in Londra, unde a urmat cursurile KES Academy Sixth Form, timp de doi ani.

Pentru ca a terminat liceul cu cele mai bune rezultate, Cornel a fost premiat pe 3 februarie de Regina Marii Britanii cu medalia de aur. Acest premiu este oferit celor mai buni elevi, in fiecare an, inca din 1864