Timp de 20 de ani a adunat sticle in curte. De la inceput parea extrem de straniu, dar acum se poate zice ca a creat o capodopera

Multi pot sa considere ca o casa din sticle este ceva de domeniul fantasticului. Dar in realitate exista entuziasti care folosesc de mult timp sticlele de la bauturi in calitate de materiale de constructie.

Unul din acesti mesteri fauri, care este si personajul principal al materialului nostru, locuieste de ani buni in casa lui construita din sticle de sampanie. Vladimir Sysa, locuitor al unei comune din regiunea Zaporijjea, Ucraina, a muncit timp de doua decenii asupra acestei idei, iar in cele din urma si-a vazut visul implinit!

Prima casa din sticle a fost construita in SUA, la inceputul secolului trecut. Potrivit legendei, William Peck, creatorul ei, era un mare amator de bere. Prin urmare, drept material de constructie, barbatul a ales recipientul bauturii sale preferate.

Apropo, casa lui Peck, a fost construita timp indelungat si a fost demolata in anul 1980. Acum ceva timp, faimoasa companie de fabricare a berii Heineken a imbuteliat bere in sticle speciale sub forma de caramizi!

In anii 80, ai secolului trecut, eroul nostru, Vladimir Sysa, a aflat despre existenta acestei case neobisnuite dintr-o revista germana. Si de-atunci, barbatul a copt aceasta idee, dorind cu ardoare sa construiasca si el o casa asemanatoare pentru el si familia sa.

Sysa a inceput constructia casei, la sfarsitul anilor 80, atunci cand si-a achizitionat un teren. In acel moment, in apartamentul familiei erau adunate deja 4 mii de sticle de la sampanie!

Barbatul a colectat mult timp materialele de constructie. Printre sursele de colectare, barbatul mentioneaza parcurile si containerele de sticla. Pe langa acestea, un numar considerabil de sticle le-a primit in dar de la prieteni.

La fiecare vizita si masa de sarbatoare, prietenii lui Vladimir ii aduceau in dar cate o sticla de sampanie, stiind cu totii de ideea lui. Afland despre aceasta indeletnicire, si vecinii din comuna au inceput sa-i aduca la poarta sticle de la sampanie.

Bineinteles ca la constructia casei nu s-au folosit doar sticle. In timpul liber, barbatul a lucrat din greu la proiectul sau, a facut sute de schite si a dezvoltat chiar si o noua tehnologie de constructie. Ulterior, a cumparat si alte materiale de constructie.

In plus, nu toate recipientele de sticla erau potrivite pentru constructia casei. Vladimir a tinut neaparat sa nu amestece sticlele fabricate inca in Uniunea Sovietica cu cele fabricate recent.

Principalul ajutor si sustinator al lui Vladimir in lucrul la acest proiect neobisnuit a fost sotia sa, Liudmila. Ea, impreuna cu nora sa si cu nepotica, au spalat sticlele si le-au verificat sa nu aiba defecte si fisuri. Si mai tarziu, sotia l-a ajutat la constructia casei asa cum a putut ea si cat de mult i-a permis sotul.

Liudmila poate fi considerata pe buna dreptate muza lui Vladimir in acest proiect. Lucrarile la casa s-au incheiat in ajunul aniversarii nuntii de aur a cuplului, acesta fiind cadoul lui Vladimir pentru sotia sa.

Sotii sunt foarte multumiti de aceasta casa-minune. Sticlele cladite in beton nu sunt cu nimic mai inferioare unor caramizi rezistente si nu se deterioreaza chiar fiind lovite cu ciocanul. Acest material de constructie creeaza un spatiu de aer, termoizolant, datorita caruia casa este bine incalzita iarna, si racoroasa in timpul verii.

Pe langa aceasta, femeia lauda foarte mult turnul din sticle: acolo cresc foarte bine florile si castravetii. Pe viitor, ea intentioneaza sa-si amenajeze in partea de sus a turnului o sera adevarata.

Sotii Sysa au primit oferte cu sume fabuloase in schimbul acestei case, insa Vladimir si Liudmila au refuzat categoric sa-si vanda casa. In afara de constructia principala, pe o suprafata de 5 hectare se mai gaseste o sauna si o piscina. De asemenea, barbatul a mai amenajat pe teritoriul vilei si o alee, construita si ea din sticle de la sampanie.

Pentru realizarea acestui mare vis, Vladimir a petrecut 20 de ani in munca asidua, tone de ciment si aproximativ 8 mii de sticle. Cu toate acestea, barbatul considera ca rezultatul a meritat fara indoiala toate eforturile.

Si cand te gandesti ca prietenii, vecinii si colegii glumeau pe seama lui la inceput, cum ca s-ar ocupa de prostii… Casa neobisnuita a lui Vladimir Sysa este cunoscuta astazi in intreaga lume!

Ti-a placut aceasta istorie? Arata-o si prietenilor tai!

Sursa fasingur.info