TINCTURĂ bogată în SILICIU, cu care trataţi toate bolile BĂTRÂNEŢII (regenerează şi ȋntinereşte)

Pe măsură ce îmbătrânim, concentraţia siliciului scade, ceea ce duce la o degradare a organismului.

Silicul organic, cunoscut ca şi ‘’paznicul tinereţii’’, este unul dintre cele mai eficiente minerale pentru regenerare şi întinerire.

De ce este important siliciul în organismul uman

Siliciul este unul dintre elementele de bază în construirea corpului nostru.

Pentru o mai bună înţelegere, vom spune că toate ţesuturile elastice care intră în compoziţia oaselor, tendoanelor, ligamentelor şi vaselor de sânge sunt constituite dintr-o adevărată matrice de siliciu, de care sunt fixate, apoi, celelalte elemente.

Totodată, de prezenţa siliciului – esenţial pentru asimilarea şi fixarea magneziului şi a calciului în organism – sunt determinate tinereţea pielii, vigoarea firelor de păr şi a unghiilor, sănătatea smalţului dinţilor.

Privarea organismului de acest oligoelement duce, în timp, la apariţia unor tulburări şi afecţiuni extrem de diverse.  În mod obişnuit, organismul uman îşi procură dozele fiziologice de siliciu – 10 mg/zi – printr-o alimentaţie echilibrată, bogată în fructe şi legume.

Există, însă, afecţiuni în care suplimentarea siliciului organic (solubil) este necesară. Alături de coada-calului (Equisetum arvense), troscotul (Polygonum aviculare) este a doua sursă vegetală din flora spontană din care ne putem suplimenta dozele zilnice de siliciu.

Tinctură de troscot  – Reţetă

Se pun la macerat în 100 ml. alcool alimentar sau alt produs distilat, obţinut în gospodărie, 20 grame troscot uscat şi măcinat groscior.

După 10 zile (se agită de 3-4 ori pe zi), tinctura se filtrează prin tifon, după care se lasă în frigider, timp de 6 zile, pentru o limpezire deplină. Partea limpede se trece uşor într-un alt flacon. Se păstrează în recipiente de sticlă sau de plastic, prevăzute cu dop picurător.

Se poate păstra timp de 2 ani, de la data preparării.

Tinctură de troscot – Administrare

Se administrează 30 picături de tinctură, de 2 ori pe zi, în mod regulat.

tinctura troscot.Troscotul contine siliciu solubil – un element de baza in construirea corpului nostru

Remediul este recomandat îndeosebi în:

Ateroscleroză, accidente vasculare

Tinctura de troscot este un elixir pentru bolile omului vârstnic. Ateroscleroza, o afecţiune caracterizată prin întărirea şi îngustarea arterelor, împiedică buna desfăşurare a circulaţiei sanguine, obstrucţionând accesul sângelui către organele vitale ale organismului. Aceasta poate cauza atacuri cardiace, atacuri vascular-cerebrale sau afecţiuni cardiovasculare.

Administrată regulat, tinctura de troscot produce un efect de creştere a elasticităţii vaselor sanguine, prin conţinutul său în siliciu şi flavonoide.