Traian Basescu a facut public un document-bomba in cazul crimelor din Caracal

Traian Basescu a facut public un document-bomba in cazul crimelor din Caracal, iar situatia se prezinta, acum, dintr-o alta perspectiva. Conform fostului presedinte, s-a incercat in ”zona de discreditare”, initial, atunci cand institutiile implicate au dat vina unele pe altele.

Loading...

Mai mult, Traian Basescu a oferit o informatie-bomba care poate schimba datele problemei in aceasta ancheta de proportii. Serviciul de Telecomunicatii Speciale poate sa dea o evaluare a locatiei unei persoane cu o toleranta de la 70 la 5.000 de metri. In viitorul mai mult sau mai putin indepartat, localizarea se va putea face cu o toleranta de la 50 la 100 de metri.

„S-a incercat in zona de discreditare, in faza initiala, dadeau vina una pe altii. Iata ce poate face STS! In momentul de fata, STS poate sa dea o evaluare a locatiei cu o toleranta de la 70 la 5000 de metri. Aceasta este foaie din raport. Acest sistem pe care il are STS merge cu o toleranta de la 70 de metri la 5000 de metri. (…) Deci asta este performanta echipamentului. Un alt lucru, toate sistemele 112 din Europa intra intr-un proces de modernizare. Acest sistem va permite localizarea cu o eroare de la 50 la 100 de metri, dar numai pentru telefoanele care sunt in sistem Android”, a spus Traian Basescu la romaniatv.net.

”Balbaieli, minciuni”

Traian Basescu a facut referire si la Constitutia Romaniei, spunand ca nu a fost respectat dreptul la viata in cazul Luizei si al Alexandrei.

„Este Capitolul 2 (c.n. din Constitutie) care spune foarte clar drepturile cetatenilor romani. Primul articol este legat de dreptul la viata, precum si dreptul la integritate fizica. Or pentru a proteja aceste drepturi responsabil este statul. (…) Deci acestor copile nu le-a fost respectat primul drept garantat de Constitutia Romaniei, dreptul la viata. Au fost balbaieli, a fost minciuna multa”, a mai spus fostul presedinte, conform sursei citate mai sus.