Trucuri de frumuseţe cu SARE – fac pielea de mătase, elimină coşurile şi mătreaţa

Nu neglijaţi sarea, un produs cosmetic gata fabricat de natură, eficient şi ieftin. Tratamentele cosmetice cu sare fac pielea mai rezistentă, sporesc circulaţia sângelui, întăresc ţesutul şi elimină punctele negre. Pentru a o integra cu succes în ritualurile de îngrijire, optaţi pentru sare grunjoasă, pisată în mojar, sau sare marină. Folosiţi tratamente cu sare în ritualurile zilnice de îngrijire sau în mod regulat, şi veţi avea o piele mai hidratată, care se va menţine tânără mai mult timp.

Loading...

Pentru piele de mătase Preparaţi o mască cu ulei pentru corp: într-un bol, adăugaţi 2 ceşti de sare, un sfert de cană de apă caldă şi 1 cană de ulei de măsline. Amestecaţi bine, iar cu pasta obţinută masaţi-vă corpul de jos în sus. Lăsaţi să acţioneze timp de 20 de minute, apoi faceţi duş. Cel mai bine ar fi să aplicaţi masca de corp în baie. Peeling pentru o piele rugoasă Dacă aveţi pielea uscată şi aspră, apelaţi la următorul peeling rapid: amestecaţi 2 pahare de sare grunjoasă, uşor sfărâmată, cu 1 pahar de ulei de măsline şi un sfert de pahar de apă, până obţineţi o pastă omogenă.

Amestecul se pune pe piele (picioare, braţe, trunchi, etc.), se freacă uşurel, se lasă să acţioneze 10-15 minute, apoi se spală cu apă călduţă. Pentru regenerare Această baie cu sare înmoaie pielea şi o face de mătase. Puneţi 300 gr. sare pe fundul băii, după care lăsaţi să curgă mai întâi apă fierbinte, apoi caldă. Adăugaţi 2 litri de lapte şi 1 cană de miere de albine.

Amestecaţi bine şi îmbăiaţi-vă. Masca cu sare si miere calmeaza pielea Pentru uscarea coşurilor Remediul curăță tenul şi usucă coşurile, acţionând rapid contra impurităţilor şi a pielii grase. Într-un litru de apă fierbinte dizolvaţi 2 linguri de sare. Lăsaţi să se răcească. Ȋnmuiați în lichid un prosop mai mic şi aplicaţi-l timp de 5 minute pe faţă. Împotriva mătreţii Frecaţi-vă uşor rădăcina părului cu sare. Lăsaţi să acţioneze timp de 10 minute, apoi clătiţi-vă cu apă călduţă.

Pentru calmarea iritațiilor Masca din sare şi miere are proprietăţi antiinflamatorii, calmează pielea şi reduce iritațiile. Preparaţi un amestec din 2 linguri de sare (pisată) şi 4 linguriţe cu miere lichidă. Pasta obţinută se aplică pe faţa curată şi uscată, evitându-se zona ochilor. Lăsaţi să acţioneze 15 minute. Înainte de a îndepărta masca, ȋnmuiați un prosop curat în apă fierbinte, stoarceţi-l şi aplicaţi-l pe faţă vreme 30 de secunde. Îndepărtaţi masca prin mişcări circulare, apoi clătiţi cu apă călduţă.

Apă tonică pentru faţă Ajută la curăţarea în profunzime a porilor, echilibrează nivelul de grăsime din piele şi luptă cu bacteriile care pot produce acnee (şi alte probleme ale pielii). Preparaţi un amestec dintr-o linguriţă de sare şi 400 ml. apă caldă într-o sticlă cu pulverizator. Agitaţi sticla până când sarea se dizolvă, apoi pulverizaţi pe pielea curată şi uscată, evitând ochii. Puteţi apela la acest procedeu o dată sau de două ori pe zi.

Sursa: TopRemedii Naturiste