ULTIMA ORA: Prietenul Alexandrei face primele declaratii – “În ziua aceea…

Alexandra Măceşanu a fost văzută ultima dată în dimineaţa zilei de miercuri, 24 iulie, când a fost luată cu maşina de Gheorghe Dincă, la ocazie. Fata se afla Dobrosloveni şi urma să ajungă în Caracal, unde o aştepta Marian, un tânăr cu care Alexandra stabilise să se vadă în acea zi.

Alexandra Măceşanu şi Marian au plecat amândoi cu ocazia spre Caracal, din sate diferite. Ea, din Dobrosloveni. El, din Reşca.

Băiatul a așteptat-o ore bune în Caracal, dar ea nu a mai ajuns.

“În ziua aceea trebuia să-mi iau costumele de la teatru, că aveam miercuri seară turneu, apoi trebuia să merg la meditații. Alexandra mi-a spus că va veni și ea în oraș. Am plecat la ocazie și eu, de la Reşca, a plecat și ea. Am așteptat mult timp și eu ocazia, dar am ajuns în oraș. Am sunat-o de câteva ori și nu mi-a răspuns.

Am crezut că are treabă, așa că am așteptat să mă sune ea înapoi. Mi-am terminat treburile și am ajuns la sora mea, iar Alexandra tot nu mă sunase. O prietena a ei m-a întrebat seara dacă știu ceva de Alexandra. Apoi a venit tatăl ei la mine acasă și mi-a spus că nu știe nimic de ea. Toată lumea o căuta”, a declarat Marian pentru Libertatea.

Tânărul a cunoscut-o pe Alexandra Măceşanu în urmă cu un an, când amândoi au dansat la un eveniment. El face parte din ansamblul popular din Reşca, iar Alexandra dansa în ansamblul folcloric din Dobrosloveni.

“Era o fată cuminte, cu bun simț, frumoasă. Puteai vorbi orice cu ea. Am ținut foarte mult unul la altul. Îi plăcea să cânte la vioară și să danseze”, povesteşte băiatul de 18 ani, care abia a dat BAC-ul şi vrea să urmeze o carieră militară.

Marian este în stare de şoc după tragedia Alexandrei. Încă nu a găsit puterea de merge să aprindă o lumânare în fața porții lui Gheorghe Dincă, acolo unde familia și prietenii fetei i-au adus un ultim omagiu.

“Nu am cuvinte, sunt șocat. Nu am auzit în viața mea de așa ceva, de un om care să fie atât de crud, capabil să facă așa ceva”, a mai spus prietenul Alexandrei, conform Libertatea.