ULTIMA ORA: Vladimir Beliș, fost director IML, revine cu noi informaţii in cazul Alexandrei

Vladimir Beliș, fost director al Institutului Național de Medicină Legală “Mina Minovici”, spune că tru‘pul Alexandrei Măceaşnu putea ajunge cenușă, dacă era ținut mai multe ore sub foc.

Loading...

Profesorul a explicat, în cadrul unei emisiuni TV, că, la crem’atoriu, trupul se incin’erează în mai bine de o oră, la o temperatură de 1.400 de grade, în vreme ce soba improvizată, descoperită în locuința lui Gheorghe Dincă, putea produce o temperatură de aproape 300 de grade.

“Dacă ținea cad’avrul mai multe ore, acesta se putea transforma în cenușă. Mi se pare o ciudățenie faptul că nimeni nu a sesizat, fum, miros, în acea perioadă în care a ars”, a spus Vladimir Beliș, potrivit Libertatea.

În urmă cu trei zile, reputatul specialist declara la Antena 3 că că este prea puţin probabil ca din osem’intele ridicate din curtea crimi’nalului din Caracal să poată fi găsite probe ADN.

Mai mult, spunea profesorul Beliş, chiar dacă va fi găsit material ADN posibilitatea ca rezultatele să indice o concluzie certă este una foarte mică.

“Eu cred că nu se va nu se va găsi material biologic sau dacă se va găsi nu va duce la o identificare certă a persoanei. Eu am un dubiu asupra mo’rţii fetei. Daca nu avem cadavru, mergem pe supoziţii. Dincă nu poate fi acuzat de cri’mă câtă vreme nu avem nicio existenţă a unui cad’avru. Nici Cioacă nu a fost acuzat de cri’mă, ci de lezi’uni cauzatoare de moa’rte, pentru că nu s-a găsit cada’vrul”, a declarat, marţi seară, Vladimir Beliș la Antena 3.

Probele rezultate în urma analizelor ADN arată că Alexandra Măceșanu a fost uci’să și incine’rată de Gheorghe Dincă. Ieri, familia fetei a fost anunţată oficial, de ministerul Justiţiei.

“Ministrul Justițieie l-a anunțat pe vărul meu de rezultat. Se confirmă. Vestea a ajuns la familie. ADN-ul Alexandrei e în acea cen’ușă. De aici încolo va începe răzbunarea pe care nu cred că și-o dorește niciunul din cei care mi-au om’orât nepoata.”, a spus unchiul Alexandrei, Alexandru Cumpănaşu, vineri seară, la “Exces de putere”, la Antena 3.