Un bărbat s-a lăsat răstignit pe cruce în ultimii 33 de ani, în Vinerea Mare şi acum caută un înlocuitor.

Un filipinez catolic joacă rolul lui Iisus Hristos, în fiecare Vinere Mare, acceptând să fie crucificat pe o cruce de lemn. Bărbatul a trecut prin această experienţă dureroasă în fiecare din ultimii 33 de ani.

Loading...

Ruben Enaje, un bărbat de 58 de ani, din San Pedro Cutud, San Fernando, Filipine, a acceptat să fie crucificat în Vinerea Mare, începând cu anii 1980, dar a anunţat că anul viitor va fi ultima oară când va mai accepta tortura, scrie odditycentral.com.

Acesta caută deja un înlocuitor, care să accepte să fie crucificat şi ridicat pe o cruce, timp de cinci minute, în fiecare Vinere Mare. De asemenea, persoana respectivă trebuie să fie modestă şi să nu se laude cu rolul special de Iisus Hristos.

Tradiţia reconstituirii crucificării lui Iisus în San Pedro Cutud datează din 1962 şi a fost inspirată de o piesă, scrisă de un dramaturg local. Crucificarea a devenit unul din cele mai populare evenimente religioase din Filipine, atrăgând mii de credincioşi, în fiecare an. Totuşi, crucificarea este o procesiune controversată.

Atât liderii catolici, cât şi reprezentanţii ministerului Sănătăţii, condamnă practica torturii prin crucificare, chiar dacă este voluntară şi încearcă să-i descurajeze pe oameni să ia parte la festivalul anual.

Chiar dacă rănile provocate de cuiele metalice au nevoie de două săptămâni pentru a se vindeca, fanaticii religioşi care se oferă voluntari spun că preţul plătit este mult mai mic în comparaţie cu onoarea de a-şi exprima credinţa în acest mod special.

Dar este biblic? Va tog sa ne spuneti parerea dvs!

Articole preluat de pe Gandul.info