Un bogătaș și-a dus copilul în tagma săracilor ca să-i dea o lecție. Finalul e atât de neasteptat

Copiii cunosc doar ceea ce sunt invatati, ei au putina experienta personala. De aceea, baza pentru viitor este pusa de catre parintii lor. Prin urmare, parintii trebuie sa-si largeasca orizonturile, sa aiba ce sa-i invete pe copii.

Intr-o zi, tatal a vrut sa-i dea lectiile de viata fiului sau. El a vrut doar sa arate ca ei traiesc bine, si a decis sa ia copilul la ferma.

Tatal a crezut ca aceasta experienta il va invata pe fiul sau sa aprecieze ceea ce au si sa fie mai constient si activ pe viitor.

Cititi intreaga poveste, ca sa va dati seama cat de confuz a fost tatal baiatului, atunci cand planul sau nu a functionat. Baiatul a comparat casa lor cu ferma, dar a ajuns la o concluzii complet neasteptate …

Tatal sau a lucrat toata viata pentru a castiga capital. Omul a pornit de la zero, dar el a vrut ca fiul sau sa vada intocmai acest lucru, si ca el insusi nu trebuie sa treaca prin toate greutatile. Omul a vrut ca fiul sau sa inteleaga diferenta uriasa intre bogati si saraci.

Ei au petrecut in familia saraca mai multe zile si nopti. Baiatul a muncit din greu, se culca devreme si se trezea mai devreme, nu utiliza telefonul si calculatorul.

Cand s-au intors, tatal l-a intrebat pe fiul sau, daca totul i-a placut? „Tata, a fost grozav“, – a spus baiatul.

Tata a fost multumit de acest raspuns. „Ai vazut cum traiesc cei saraci?“ – i-a spus fiului sau, gandindu-se ca baiatul va incepe sa vorbeasca despre cat de bine traiesc ei , spre deosebire de cei saraci. „Oh, da,” – a spus fiul.

„Deci, ce e nou ai invatat pentru tine?“ – a intrebat tatal sau.

Fiul a raspuns – „Am vazut ca au 4 caini, si noi avem 1. Avem un bazin de inot de 4 metri lungime, iar ei au un rau nesfarsit.

La noi s-au instalat felinare in gradina, iar ei au stelele de pe cer. Curtea noastra se sfarseste cu poarta, iar curtea lor nu are capat.

„Avem niste teren, iar ei au campuri nesfarsite. In jurul casei noastre sunt zidurile care ne protejeaza de inamic, iar ei au prieteni, care se vor grabi sa le sara in ajutor.“

Tatal literalmente a ramas fara grai. In final, aceasta calatorie s-a dovedit a fi utila pentru el.
Apoi, fiul a spus – „Aceasta calatorie mi-a aratat ca suntem cu adevarat saraci.“

V-ati gandit vreodata la aceasta chestiune? Oare fericirea consta in bogatia materiala?

Fiecare dintre noi are propriul punct de vedere, dar cred ca povestea baiatului e o mare lectie pentru noi! El a fost capabil sa intrevada cel mai valoros lucru din viata.

Uneori, cu totii trebuie sa devenim copii, pentru a vedea lumea asa cum este si sa uitam despre stereotipuri!

Daca ti-a placut, imparte prietenilor!