Un candidat la Senat propune închiderea supermarketurilor, după decizia Guvernului de a închide piețele: „Poate fi un focar de COVID-19”

După ce Guvernul a decis închiderea piețelor, un candidat PRO România la Senat propune și închiderea supermarketurilor, pe care, de asemenea, le consideră periculoase.

Roxana Țurcanu, candidat PRO România la Senat, susține că decizia Guvernului de a închide piețele nu este deloc una corectă.

De asemenea, Roxana Țurcanu a vorbit și despre pericolul din supermarketuri, pe care le-ar vrea închise, de luni.

„Închidem piața pentru că o considerăm un focar de infecție COVID-19, dar rămân deschise supermarketurile unde nu există în niciun caz focar de infecție. De ce preferăm să închidem un loc unde producătorul român își poate vinde produsele la un preț mic în favoarea celor mari, celor veniți de afară. Mă repet ajung să cred că acest Guvern al României este plătit să facă politica altora, politica altora în detrimentul românilor.

Asta este propunerea mea: începând de luni supermarketurile închise, și toate produsele din supermarketuri să se vândă în față pentru că din punctul meu de vedere și supermarketul poate fi un focar de COVID-19” a spus Roxana Țurcanu, candidat la Senat.

Ce spune Raed Arafat despre închiderea piețelor

Raed Arafat a explicat motivele din spatele acestei decizii de a închide piețele, care a stârnit revoltă. Acesta a argumentat că riscul de transmitere a virusului este mai mare în piețe, dar și că aplicarea regulilor este mai „controlabilă” în magazine.

„Comportamentul și modul de interacțiune în piață este altfel față de cel din mall în magazine, unde regulile sunt mult mai controlabile din punct de vedere al măștii și acolo sunt delimitări se închide la ora 21.00. Au rămas piețele în spațiul deschis nu intrăm în amănunte acum, dar pot colegii epidemiologi să explice de este importantă măsura”, a declarat Raed Arafat, vineri, în cadrul conferinței de presă când a fost întrebat de această măsură, scrie cancan.

Citeste si Anuntul cunoscutului virusolog, Fabrizio Pregliasco: „Al treilea val care va sosi in…”