Un ginecolog care nu mai face avorturi la cerere: „La ecografie vezi mâini, picioare și cum zburdă o ființă umană. Nimeni nu poate să facă o asemenea procedură după ce se uită la așa ceva”

Doctorul Silviu Iștoc, de 39 de ani, specialist obstetrică-ginecologie într-un spital privat din București, a decis în urmă cu opt luni să nu mai facă întreruperi de sarcină la cerere, anunță Libertatea.ro, citând un material al publicației online Vice.

Loading...

El le-a explicat ziariștilor că a luat decizia după 13 ani în care a lucrat în spitale publice și a fost nevoit să facă și proceduri de avort la cerere.

„EU NU AM FĂCUT NICIODATĂ UN CHIURETAJ CU INIMA DESCHISĂ, CĂCI NU AM SIMȚIT CĂ E O INTERVENȚIE CORECTĂ. ADICĂ SIMȚI UN LUCRU ȘI ASTA E. ÎNAINTE DE ORICE CHIURETAJ E BINE SĂ FACI O ECOGRAFIE, ASTA SE RECOMANDĂ. ATUNCI VEZI MÂINI, PICIOARE ȘI CUM ZBURDĂ O FIINȚĂ UMANĂ.

CĂCI DE LA 11-12 SĂPTĂMÂNI, DEJA CAPĂTĂ O FORMĂ UMANĂ. POȚI SĂ ÎI NUMERI DEGETELE, ÎI VEZI ȘI SEXUL. VĂ ASIGUR CĂ NIMENI NU POATE SĂ FACĂ CU INIMA DESCHISĂ O ASEMENEA PROCEDURĂ DUPĂ CE SE UITĂ LA AȘA CEVA”

DR. SILVIU IȘTOC

SURSA: https://stiripentruviata.ro/