Este singurul medic celebru din Timișoara merge cu o caravană medicală prin munți ca să-i consulte pe oamenii din zonele izolate

În 15 septembrie, românii care trăiesc în comunități izolate din Munții Orăștiei, Comuna Orăștioara de Sus, vor beneficia de servicii medicale gratuite oferite în cadrul unei caravane medicale inițiată de Asociația pentru A.T.I. “Aurel Mogoșeanu”.

Loading...

În colaborare cu Dare Agency, prima acțiune de acest gen a implicat asigurarea pentru 88 de oameni care trăiesc izolați pe platourile Ineleț din Banatul Montan o evaluare medicală complexă ce a inclus consulturi clinice, analize de laborator, EKG, spirometrie, ecografie abdominală, cardiacă și urinară. Cei depistați cu probleme au fost ajutați cu tratamentul adecvat.

Totodată, sau donat medicamente și materiale sanitare precum și o tabletă electronică prin care oamenii de pe platoul Ineleț se vor putea conecta prin Skype cu medicii din Clinica A.T.I. a Spitalului Județean Timișoara.

 “Succesul acestei acțiuni, prin bucuria adusă acestor oameni, ne determină să continuăm. Pentru acțiunea din 15 septembrie, pe lângă caravana medicală, vor fi donate și numeroase cărți Bibliotecii Oraștioara de Sus”, a declarat Dr. Dorel Săndesc, inițiator și președintele de Onoare al Asociației, fost secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Citește și: La Spitalul „Mavromati” din Botoșani nu se mai fac avorturi. Motivele: religioase și personale

Costurile pentru organizarea unei astfel de actiuni (reactivi pentru analize de laborator, materiale sanitare consumabile, medicamente, deplasare, cazare, masă, logistică, etc.) au fost acoperite în prima acțiune de Asociația pentru A.T.I. “Aurel Mogoșeanu”, medicii participanți, Dare Agency și cu sprijinul Spitalului Județean Timișoara.

Este un proiect de o complexitate neegalată până în prezent și care se va dezvolta în viitor. Îi invităm pe toți cei care doresc să ne fie parteneri într-un proiect de suflet prin care dorim să ajutăm semenii noștri“, a conchis medicul Dorel Săndesc.