Un om de stiintă rus s-a injectat cu bacterii nemuritoare de 3,5 milioane de ani pentru a-și prelungi viața

Oamenii vanează fântâna legendară a tinereții incă din antichitate. Există? Ar putea vreodată, chiar și teoretic, să existe? Un om de stiintă rus pe nume Dr. Anatoli Brouchkov crede că există și că a găsit-o în bacterii de 3,5 milioane de ani.

Bacteriile care nu mor

Dr. Brouchkov a descoperit pentru prima dată această bacterie veche, Bacillus F , în 2009, înghețată adânc în permafrostul de pe un munte din regiunea Yakutsk din Siberia. Dr. Brouchkov a estimat că ar avea 3,5 milioane de ani și a fost imediat impresionat de ea. În ciuda vârstei sale avansate, era încă în viață.

Bacillus F pare să facă tot ceea ce o înconjoară să trăiască și mai mult. („Nu strălucesc dacă nu străluciți”, ar spune dacă ar putea vorbi.) Studiile timpurii au analizat efectul asupra șoarecilor, muștelor de fructe și a culturilor, iar rezultatele au fost atât de promițătoare încât Dr. Viktor Chernyavsky, epidemiolog rus, la numit un „elixir al vieții”.

Încă îl numim ” Bacillus F „, dar are dreptate că această bacterie este puternică. Șoarecii expuși la ea trăiesc mai mult și rămân fertili chiar și ca „bunici”, după cum a afirmat Chernyavsky. Culturile expuse la Bacillus F cresc mai repede și sunt mai rezistente la îngheț. Oamenii din regiunea Yakutia trăiesc chiar mai mult decât media – probabil pentru că Bacillus F e infiltrată in alimentarea cu apă.

Este încă o descoperire relativ noua, ceea ce înseamnă că oamenii de știință nu înțeleg ce mecanism, mai exact, o face atât de rezistent. Până în prezent, dr. Brouchkov și

colegii săi au secvențiat ADN-ul bacteriilor, dar ei încă nu și-au dat seama care dintre genele sale o fac atât de puternica la moarte. Este o intrebare complicata – cam la fel de complexa ca si identificarea genelor care provoaca cancer, spune dr. Brouchkov.

Știința care a spus „YOLO”(„You only live once.”)

Bacillus F nu a fost testat oficial la om, și nimeni nu știe cum funcționează – dar dr. Brouchkov nu era îngrijorat in a fi primul cobai uman pentru o substanță misterioasă. Așa cum îi place să sublinieze, nimeni nu știa cum funcționează aspirina.

„Am fost doar curios”, a spus el .

Așa că s-a hotărât, YOLO. Se va injecta cu bacteria și va vedea ce se v-a întâmpla. „Nu este o știință reală”, a recunoscut el. (Cu alte cuvinte, nu este o încercare controlată.) Dar … poate că acum se v-a trăi pentru totdeauna!

Dr. Brouchkov este încă în viață și spune că se simte mai bine ca niciodată . În 2015, a spus că nu a avut o răceală sau o gripă în cei doi ani de când s-a injectat. El a raportat, de asemenea, niveluri mai ridicate de energie.

Citește și: 19 fotografii care arată cât de puternică este natura
Acesta ar putea fi efectul placebo sau ar putea fi ceva mai mult – avem nevoie de mai multe cercetări pentru a ști sigur dacă Bacillus F poate extinde viața umană. Dar dacă dr. Brouchkov trăiește peste 100 de ani, asta ar putea fi, de deasemenea, un semn.