Un pastor coreean a construit o cutie pentru copii abandonati dupa nastere

Din păcate, în toată lumea continuă să renunțe la bebelușii. Acest lucru, în toată lumea continuă să facă acest lucru din motive financiare sau de teama celor din jur, cum ar fi a parinților.

Loading...

Pastorul Lee Jong-rak a văzut aceste lucruri pe străzile capitalei Coreei de Sud. Sute de copii au fost abandonați în fiecare an pe strazile din Seul.

Cu câțiva ani în urmă, într-o zi de iarnă, pastorul a găsit un copil la ușă. Pastorul și soția lui nu puteau să nu observe situația altor copii neajutorați, care nu aveau șansa ca acest copil.

Apoi Dumnezeu i-a dat ideea de a încerca să rezolve această problemă cel puțin parțial: au creat o “fereastră spre viață” – o cutiuta mică la poarta Bisericii cu un clopotel , în care părinții venau, și își lăsau copiii nedoriți și care știau că vor fi îngrijiți.

“Am văzut mulți copii abandonați pe străzile orașului. De aceea am decis să creăm o “fereastră de viață” “, a spus pastorul în filmul premiat The Drop Box.

“Nu m-am așteptat să apară atât de mulți copii”, spune el. – În curând, în anul 2010, a apărut primul copil, urmat de sute de persoane.

Între 2009 și 2016, peste 1000 de copii au fost plasați în cutiuta “fereastra vieții”.

“Una dintre mamele mi-a spus că are otrăvă și își va face rău ei și la copil. I-am spus: “Nu face asta. Vino aici cu bebelușul tău “, spune bărbatul.

Pastorul Lee Jong-rak crede în valoarea vieții umane. “Nu trebuie să gândim că viața acestor copii este lipsită de valoare. Dumnezeu le-a trimis aici pentru un scop “, spune el. “Fiecare viață este neprețuită”.

“Oamenii spun că creez o anumită atmosferă negativă pentru acesti părinții care nu vor să-și ridice copiii si că eu creez șansa de a renuța la ei. Ei înșiși nu înțeleg și nu știu ce spun despre această lucrare“, spune pastorul.

Casa de copii este numită “Jusarang”, ceea ce înseamnă “dragostea lui Dumnezeu”.

În ceea ce privește atitudinea autorităților sud-coreene, legalitatea unui astfel de destinatar pentru copii abandonați nu este pe deplin definită.

Serviciile sociale nu aprobă această campanie și nici nu o interzic. Potrivit purtătorului de cuvânt al ministerului Kim He-ji, “salvează doar viețile copiilor nou-născuți”.

Pe de altă parte, conform reprezentantului oficial al Min-Seo-Yang: “vedem că un astfel de receptor pentru copii este ilegal, deoarece încurajează părinții să renunțe la copiii lor”.

De fapt, biroul guvernului local din orașul Gwanak consideră că acest orfelinat trebuie închis.

În 2012, agențiile de adopție din Coreea de Sud au fost obligate să accepte numai acei copii care au fost înregistrați în conformitate cu principiile Convenției de la Haga. Ulterior, în 2013, 224 de copii abandonați au trecut prin orfelinat. Ulterior, acest număr a fost ușor redus, dar, totuși, anual în “fereastra vieții”.

Ce crezi despre asta? Credeți că această idee aduce beneficii societății? Împărtășiți-vă gândurile în secțiunea de comentarii.