Un preot a fost rănit grav în incendiul din Piatra Neamț. Care este starea acestuia

În incendiul tragic de la Piatra Neamț și-au pierdut viața 10 persoane și alte șapte sunt în stare gravă. Printre victime se numără și un preot, rănit grav în incendiu.

Loading...

‌Preot rănit grav în incendiu

Preotul Ioan Antistescu era internat în secția ATI a Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamț. Părintele fusese infectat cu noul coronavirus, ajungând în stare gravă. au declarat reprezentanții Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului. Preotul a scăpat cu viață din incendiu, însă are răni grave și se luptă pentru propria viață.

Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a transmis un mesaj de condoleanțe după incendiul care a mistuit secţia ATI a spitalului din Piatra Neamț. Acesta a confirmat că printre victime se află și părintele Ioan Antistescu.

„Cu profundă durere am aflat de tragicul incendiu petrecut la Secția ATI din cadrul Spitalului Suport Covid din Piatra Neamț în care și-au pierdut viața, potrivit informațiilor oficiale pe care le avem în acest moment, 10 dintre pacienții internați aici.

În aceste momente de grea încercare suntem alături de familiile îndurerate ale căror apropiați și-au pierdut viața în această tragedie, rugând pe Dumnezeu să odihnească în Raiul desfătării sufletele celor pe care i-a chemat, iar celor care au fost victime directe sau colaterale ale acestei tragedii, Dumnezeu să le toarne ulei și vin pe rănile lor trupești și sufletești.

În mod deosebit, îndemn slujitorii sfintelor altare ca mâine, la Proscomidie, să adauge o miridă și să înalțe rugăciuni speciale pentru cei bolnavi de aici și de pretutindeni, dar în mod deosebit să înalțe un gând la Dumnezeu pentru părintele Ioan Antistescu, un om al liturghiei, care în aceste momente se află în spitalul de la Piatra Neamț luptându-se pentru propria viață”, potrivit comunicatului de presă transmis de reprezentanții Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, scrie redactia.ro

Citeste si S-a stins unul dintre cei mai mari duhovnici ai Romaniei. A fost discipolul lui Arsenie Boca