Unghiile iti dau Indicii importante despre bolile care te pandesc

Unghiile iti pot arata tot ce s eintampla in organismul tau si care sunt bolile si carentele la care esti predispus. De aceea este foarte important sa le acorzi atentie si sa consulti medicul atunci cand apar schimbari importante in forma, culoarea sau aspectul lor general.

Loading...

Iata in cel fel unghiile iti dau indicii despre sanatatea intregului corp:

1.Unghiile de culoare rosu inchis indica continutul ridicat de acizi grasi, de colesterol, dar si hemostaza provocata de folosirea alimentelor grele, grase si sarate. Inima, rinichii, sistemul circulator si excretor functioneaza mai greu. Este de asemenea redusa activitatea ficatului, a vezicii biliare si adesea a splinei.

2.Unghiile galbene arata ca ficatul este slabit. Nuanta galben-verzui a unghiilor indica prezenta unor procese purulente in organism.

Nuanta albastra este un simptom al dezechilibrului inimii (inima slabita, boli innascute ale inimii) si plaminilor.

3.Culoarea palida a unghiilor este un semn al starii proaste a singelui (al nivelului scazut de hemoglobina), al anemiei, al energiei scazute a ficatului si rinichilor, al frigului resimtit de splina.

In cazurile de leucemie sau in alte tipuri de cancer unghiile au de obicei culoarea aceasta. Nuanta de cenusiu murdar a unghiilor este semn al unui sifilis innascut.

Fiecare deget de la mana sau de la picior este strans legat de un organ determinat sau de una dintre glandele de secretie interna. Daca una dintre unghii nu arata bine, cauta cauza dezechilibrului in acel organ, al carui meridian este legat de acest deget sau de aceasta unghie.

Unghia de la degetul mare oglindeste starea creierului.

Unghia degetului aratator oglindeste starea plaminilor si a intestinului gros.

Unghia degetului mijlociu arata starea intestinului subtire.

Unghia inelarului arata starea plaminilor.

Unghia degetului mic indica starea inimii si a organelor de reproducere feminine.