Usturoiul și întreținerea autoturismului. La ce folosește un simplu cățel

Datorită gustului său și a proprietăților pe care le are, usturoiul este benefic pentru sănătate. Puțin știu însă că acesta face minuni și atunci când este vorba despre întreținerea autoturismului. 

Probabil ca ați observat faptul ca usturoiul este lipicios, atunci când îl tăiați. Acest lucru se datorează compusului zaharos. Cu ajutorul acestui compus, putem forma un lipici natural.

În momentul în care sesizezi o crăpătura în parbriz și nu reușești să ajungi în timp util la service, încearcă un truc simplu, care va rezolva neplăcuta situație. Ia un cățel de usturoi, taie-l în jumătate, pe lungime, și freacă parbrizul pe exterior. Șterge apoi excesul de suc cu ajutorul unui prosop de hârtie. Nu este un remediu permanent, însă îți va proteja parbrizul până când vei reuși să duci mașina în service.

Evident că nu trebuie omis și rolul pozitiv al usturoiului pentru sănătate.

În ce se mai recomandă

– Tratarea cancerului – Da, usturoiul poate ajută inclusiv în tratarea cancerului. Studiile au arătat că anumite substanțe din compoziția usturoiului, cum ar fi dialil disulfidul, au efecte veritabile în distrugerea celulelor canceroase și ajută la dezvotlarea unui sistem imunitar puternic. Usturoiul este cunoscut pentru reducerea dezvoltării tumorilor papilare. 

– Echilibrarea tensiunii arteriale – Uimitor dar adevărat. Usturoiul poate ajută la echilibrarea hipertensiunii arteriale. Medicină tradițională din Asia recunoaște faptul că usturoiul este eficient în controlarea hipertesiunii arteriale, fapt confirmat de specialiștii din întreagă lume. Pentru că usturoiul să contribuie la scăderea tensiunii arteriale, puteți consumă suc proaspăt, un cățel de usturoi în lapte cald sau pur și simplu un cățel de usturoi, în fiecare zi.

– Usturoiul este cunoscut pentru faptul că ajută la vindecarea infecțiilor urechii la copii. Acesta acționează că antibiotic natural, fără efecte secundare întrucât are puternice proprietăți antibacteriene și antimicrobiene. Sucul crud obținut din câțiva căței de usturoi poate fi introdus direct în ureche. Acest lucru poate determina durere, întrucât ustoroiul începe să acționeze asupra microbilor care au declanșat infecția. Durerea nu va persistă foarte mult timp, iar infecția va fi înlăturată.

– Usturoiul conține alicina, un compus puternic care acționează că antibiotic și ajută la vindecarea infecțiilor cutanate. Este interesant de știut că alicina se formează doar atunci când usturoiul este tăiat sau zdrobit.

– În trecut usturoiul era recunoscut nu doar pentru faptul că respingea vampirii ci și pentru faptul că ajută la vindecarea rănilor și vanatailor. De asemenea, usturoiul era un tratament popular pentru indigestie și balonare.

– Usturoiul are efecte benefice și asupra pielii. Consumul regulat de usturoi tonifică pielea și o face netedă, iar unghiile devin mai țări. Un alt avantaj este că usturoiul poate ține sub control mătreață.