Val de aer polar în România. Cât de tare vor coborî temperaturile

Se schimbă vremea în România. Temperaturile scad extrem de mult și aste pentru că meteorologii au anunțat că își va face simțită prezența un val de aer polar. În special nopțile vor fi din ce în ce mai reci. În weekend-ul care a trecut, a fost ceață în mai multe județe din țară și temperaturile au ajuns sub pragul de îngheț, scrie fresh24.ro

Val de aer polar peste România
Potrivit meteorologilor, temperaturile vor continua să scadă în toată țara. Regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de cele normale luni, 6 septembrie, apoi acestea vor scădea şi se vor situa sub cele normale pentru această perioadă a anului.

În ceea ce privește regimul pluviometric, specialiștii ANM anunță că probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată la munte şi în nord-est.

Cu estimările pe 4 săptămâni putem afirmă că în această săptămână vremea rămâne răcoroasă în ansamblul ei, ploi puţine, poate în weekend să ajungem la câteva zile cu peste 28 de grade, până atunci însă nu, a declarat Dinu Mărăşoiu, meteorolog ANM, la Realitatea PLUS.

In Capitală, la începutul intervalului regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de cele normale perioadei, apoi acestea vor scădea. Probabilitatea de apariţie a precipitațiilor va fi redusă.

Meteorologii au emis și prognoza pentru această săptămână, 6 – 13 septembrie 2021.

Potrivit estimărilor realizate de specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, în toate regiunile, dar cu o abatere termică negativă uşor mai accentuată în cele extracarpatice.

Regimul pluviometric va fi deficitar în toată ţara, dar mai ales în zonele montane.

Prognoza meteo pentru săptămâna 13 – 20 septembrie
În acest interval, temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale perioadei, posibil uşor mai ridicate, local, în regiunile vestice. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile sud-vestice.