Vasile Rădună, românul plecat din noi marți la Kabul, trăise o incercare! Tatăl său a murit înainte să plece el în Afganistan

O știre dramatică a lovit țara noastră, în urmă cu două zile, când un militar român a fost ucis în timpul asediului asupra Ambasadei României la Kabul, Afganistan. O mașină capcană a explodat în apropierea ambasadei, iar teroriștii au pătruns în complexul unde se afla și Ambasada României.

Vasile Rădună, militarul ucis la Kabul, avea o fiică de 9 ani

Vasile Rădună avea 43 de ani și a fost ucis în timpul schimbului de focuri dintre forțele de ordine și teroriști. Originar din localitatea ialomiţeană Fierbinţi, bărbatul şi-a pierdut viaţa în noaptea de luni spre marţi, 3 septembrie. Chiar înainte de a pleca în misiunea din Afganistan, Vasile trăise o dramă. Tatăl său a murit, iar el a fost nevoit să plece cu o zi înainte ca tatăl lui să fie înmormântat.

Primarul din Fierbinți, Dobrică Pârvu, a povestit pentru adevărul.ro despre bunul său prieten Vasile Rădună, cu care a fost împreună din școala generală, până la liceu.

Vasile Rădună, militarul ucis la Kabul, avea o fiică de 9 ani si traise recent o drama. Sursa foto: rtv.net

Cetățean de onoare post-mortem în comuna natală

”Ce să vă spun? E o nenorocire imensă. Are o fetiţă în vârstă de 9 ani, a rămas orfană de tată. Sile locuia la Bucureşti, alături de familie, dar aici venea tot timpul pentru că renovase casa părintească. Părinţii nu mai trăiesc. Tatăl a murit cu o zi înainte de plecarea lui în Afganistan, iar mama lui înainte cu un an. În localitate îl mai are pe fratele său, mai mare cu câţiva ani. Cumnata lui este bibliotecară în Fierbinţi, iar fratele este pompier la Urziceni”, povesteşte primarul.

Te duci pentru bani pana la capatul lumii si nu sti daca te mai intorci acasa. Mai bine mamaliga cu ceapa fratilor si sanatos sa fii langa familie.