Vești bune pentru românii care lucrează. Adio, mască de protecție la locul de muncă

Florin Cîțu a propus ca în birourile în care tot personalul este vaccinat să nu se mai poarte mască de protecție. Vineri va avea loc o ședință a Comitetului interministerial pentru revenirea la normalitate.

Cîțu a anunțat că vineri va avea loc o şedinţă a comitetului interministerial pentru revenirea la normalitate. El a propus ca în toate birourile în care persoanele sunt vaccinate împotriva COVID-19 să nu mai fie purtată masca de protecţie. Măsura poate intra în vigoare de la 1 iunie 2021.

El a mai propus pentru şedinţa de vineri ca evenimentele private să poată fi organizate doar cu persoane vaccinate, începând tot cu 1 iunie.

„Când ne vom vaccina. Este iarăşi o propunere pe care am făcut-o pentru Comitetul interministerial pentru vineri, pentru a avea evenimente private doar cu persoane vaccinate. De la 1 iunie.

Avem o ţintă, trebuie să nu grăbim lucrurile, să le permitem oamenilor să se vaccineze”, a afirmat Cîţu, întrebat când vor putea fi organizate evenimente private.

Ce a transmis premierul Florin Cîțu
„Cel mai bun stimulent este revenirea la normalitate, o viaţă fără mască, în care să putem să circulăm liber, oricând, oriunde. Acesta este cel mai bun stimulent, nu cred că este nevoie de altceva. Noi am oferit companiilor în România centre de vaccinare, în companii se poate face acest lucru.În acelaşi timp,

va fi încă o propunere pe masa comitetului interministerial pe care am făcut-o ca în birouri, în companii, dacă toate persoanele sunt vaccinate să nu se mai poarte mască, de exemplu. Sunt propuneri care sunt pe masă şi există aceste motivaţii şi în România. Vom vedea motivaţii financiare dacă este nevoie mai târziu, dar eu cred că suntem oameni responsabili şi vrem să revenim la normalitate cât mai repede.Este o propunere pe care am făcut-o comitetului interministerial. Este pe masa comitetului. Vom vedea ce spun cei de la Ministerul Sănătăţii, cei de la

Ministerul Afacerilor Interne. Toţi sunt acolo şi vom vedea care sunt opiniile lor. Este ceea ce eu cred că se poate face dacă într-un birou toate persoanele sunt vaccinate- să poată să stea fără mască”, a declarat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de miercuri a Guvernului.

Conform lui Cîțu măsurile restrictive nu vor fi ridicate dacă nu va fi atinsă ţina de 5 milioane de persoane vaccinate până la data de 1 iunie.

„Nu le vom ridica.Vom merge mai departe aşa cum este situaţia acum, dar eu nu cred. Eu cred că dorinţa noastră, a românilor, este mult mai mare de a reveni la normalitate decât orice şi ne vom vaccina şi vom trece de această perioadă”, a explicat Cîţu.

Autoritățile iau în calcul și ca în restaurante să fie delimitate zonele pentru persoane vaccinate şi cele nevaccinate, după modelul zonelor de fumători şi nefumători. „Dacă e o propunere va fi discutată în Comitetul interministerial. Acum nu există o propunere”, a încheiat Florin Cîțu. scrie kanald.ro