VIDEO – Centrele comerciale, în pragul falimentului

Bate vântul prin centrele comerciale! Clienții sunt din ce în ce mai puţini, în ciuda eforturilor făcute de comercianți să-i ademenească.

Cele 9 luni de pandemie și-au spus cuvântul inclusiv în marile centre comerciale. În imagini se vede cum angajații puțini

care au mai rămas se plictisesc, în lipsă de clienţi, îşi omoară timpul pe telefon, discută cu alți colegi ori șterg praful.

Nu mai contează dacă este magazin de haine, încălțăminte, jucării sau decorațiuni pentru casă. Toate înregistrează pierderi dezastruoase din cauza lipsei de clienți.

„Noi acum suntem doar de nevoie, deci nu ne mai plimbăm prin mall-uri sau să ne uităm, doar ce e strictul necesar și luăm!”, spun oamenii.

Prin centrele comerciale bate vântul falimentului
Robert Nițulescu este unul dintre puținii clienți generoși.

A furat startul cumpărăturilor de sărbători și a cheltuit nu mai puțin de 1.000 de euro pe câteva articole pentru cei dragi.

„Poate vin timpuri mai grele și în cazul ăsta m-am gândit să fiu mai înaintat. E mult mai pustiu, oamenilor le e frică”, spune bărbatul.

La fel este și cazul lui Mircea. A venit după cadouri, însă e surprins de faptul că pe holurile centrului comercial este pustiu.

Slăbut, 30% față de capacitatea care era înainte, ceea ce e bine!
De ce e bine?
Păi trebuie să stăm acasă, nu?, spune clientul.
Potrivit Organizației Patronale a Retailerilor din România – în perioada iulie – august 2020,
retailul nealimentar a înregistrat scăderi ale vânzărilor de până la 75% față de aceeași perioadă a anului trecut. Nici toamna nu a venit cu încasări.
„În ultimele luni, vorbim

despre septembrie și octombrie, au fost foarte slabe din punct de vedere al vânzărilor, cifra de afaceri a scăzut cu aproximativ 35% comparativ cu aceeași perioadă a lui 2019.

Dacă va mai interveni o nouă închidere chiar și de scurtă durată cred că va fi foarte grav pentru industria de fashion”, spun patronii de magazine.

Magazine goale în marile centre comerciale

Citeste si Veste proasta din Italia. Se intampla pe 15 noiembrie..

Citeste continuarea