Video: Cine a fost înainte de Dumnezeu? De unde a venit Dumnezeu? Cine L-a creat pe Dumnezeu?

Cine a fost înainte de Dumnezeu? Nu există răspunsuri pentru toate întrebările, dar uneori este bine să contopim știința cu religia si sa ne axam pe Cuvantul lui Dumnezeu, adica pe Biblie pentru a descoperi un răspuns potrivit pentru o asemenea întrebare.

Citam ce spun unii oameni de stiinta (doar parera lor):

„Acest aspect înseamnă că dincolo de acest timp, nimeni nu știe ce s-a petrecut cu adevărat. Acesta este cunoscut sub numele de timpul Planck și a deschis posibilitatea unor speculații în rândul fizicienilor. Cu toate că nu știm cu exactitate ceea ce s-a petrecut înainte de acest timp, oamenii de știință oferă două posibilități:

Dumnezeu s-a născut odată cu Universul

Dacă ne gândim la prima posibilitate, atunci putem spune că Dumnezeu s-a născut odată cu acest univers. Înainte de Dumnezeu nu a existat nimic. După aceea, la fel cum ne spune și Biblia, Dumnezeu a creat cerurile și pământul și i-a dat cel mai mare cadou posibil omului, viața.

Dumnezeu a existat dintotdeauna

A doua perspectivă, ne permite să spunem că Dumnezeu a existat dintotdeauna și va exista și dincolo de moartea universului nostru. Dacă această ipoteză ar putea fi valabilă, atunci este limpede că însuși Dumnezeu a creat tot universul pentru a da posibilitate vieții ca să existe.”

Cine a fost înainte de Dumnezeu?

Răspuns: Scriitorul ateu Bertrand Russell menţiona în cartea sa „De ce nu sunt creştin” că dacă este adevărat faptul că toate lucrurile necesită o cauză atunci Dumnezeu trebuie să fi avut o cauză a existenţei Sale.

El a tras apoi concluzia că dacă Dumnezeu a trebuit să aibă o sursă sau cauză a existenţei Sale, atunci Dumnezeu nu a fost Dumnezeu (şi dacă Dumnezeu nu este Dumnezeu, atunci cu siguranţă că nu există nici un Dumnezeu). Aceasta este practic o formă mai sofisticată de a pune o întrebare în alt fel decât o pun de regulă copii când spun: “Cine L-a creat pe Dumnezeu?”. Chiar şi un copil ştie că lucrurile nu apar din nimic, aşa încât dacă Dumnezeu este “ceva”, atunci El trebuie să fi avut o sursă de asemenea, nu?

Raspunus: Întrebarea este înşelătoare pentru că pleacă de la presupunea că Dumnezeu ar fi venit de undeva şi atunci întrebarea este în mod eronat focalizată pe identificarea locului sau originii lui Dumnezeu. Răspunsul este că întrebarea pusă în acest fel nici nu are sens.

Este ca şi cum ai întreba „Care este mirosul culorii albastre?” Albastrul nu face parte din categoria lucrurilor care au miros, aşa încât întrebarea nu are rost. În acelaşi fel, Dumnezeu nu face parte din categoria lucrurilor care sunt create sau născute ori cauzate de ceva. Dumnezeu nu este creat sau cauzat de nimic şi nimeni – El există pur şi simplu.

Cum ştim noi asta? Ei bine, ştim că din nimic nu iese nimic. Astfel, dacă ar fi existat un moment când să nu fi existat nimic, atunci din acel nimic nu s-ar fi putut crea nimic palpabil. Însă există lucruri palpabile. Prin urmare, dacă nu se poate să nu fi existat absolut nimic la începuturi, ceva/cineva trebuie să fi existat. Acel lucru/persoană care a existat dintotdeauna o numim noi Dumnezeu.

univers

Vrei să-l cunoşti pe Creatorul universului? Iată ce ne promite El: „Apropiaţi-vă de Dumnezeu şi El Se va apropia de voi.” Dacă vom căuta să-L cunoaştem, Dumnezeu spune: „Mă voi lăsa să fiu găsit de voi.” Ba chiar spune: „Înţeleptul să nu se laude cu înţelepciunea lui, cel tare să nu se laude cu tăria lui, bogatul să nu se laude cu bogăţia lui. Ci cel ce se laudă să se laude că are pricepere şi că Mă cunoaşte…

Dumneavoastra ce parere aveti? Va rog sa ne spuneti parerea dvs in comentarii dupa ce urmariti materialul video.