Virusul SARS Cov2 face noi victime! Starețul mănăstirii Stănișoara, Laurențiu Popa, a murit infectat cu noul coronavirus

infectat cu noul coronavirus
Noul coronavirus face noi victime! Starețul mănăstirii Stănișoara, din județul Vâlcea, Laurențiu Popa, a murit infectat cu virusul ucigător
Starețului mănăstirii Stănișoara, din județul Vâlcea, Laurențiu Popa a murit în această dimineață, infectat cu noul coronavirus. Duhovnicul fusese confirmat pozitiv, în urmă cu două săptămâni, scrie fanatik.

Loading...

A fost adus la București și internat la Terapie Intensivă la Institutul Național de Boli Infecțioase ”Matei Balș”. Potrivit apropiaților, se pare că starețul suferea de cancer pulmonar.

Arhiepiscopul Râmnicului, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, a scris câteva rânduri despre “iscusitul” Părinte Arhimandrit Laurențiu Popa.

Starețul mănăstirii Stănișoara a murit infectat cu SARS CoV2

Mănăstirea Stănișoara, care, până în secolul al XVIII-lea, se numea Nucet, se află la poalele Masivului Cozia, pe versantul sudic, în orașul Călimănești, din județul Vâlcea.

Duhovnicul Laurențiu Popa a ajuns la Stănișoara în urmă cu 43 de ani, unde a stat în ascultare precum o stâncă, iar pe 2 iulie 2002, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române l-a numit arhimandrit.

„Cu multă durere am aflat vestea trecerii la cele veșnice, în dimineața zilei de 11 august, a părintelui Arhimandrit Laurențiu Popa, starețul Mănăstirii Stânișoara.

Cinstit de slujitori ai Bisericii, de monahi, de mulții ucenici pe care i-a avut și de credincioșii care l-au cunoscut, Arhimandritul Laurențiu Popa s-a făcut pe sine adevărat avvă, după modelul Patericului.

Rugăciunea inimii, blândețea, smerenia, discreția duhovnicească, postirea, citirea la Psaltire, ascultarea și tăierea voii sunt coordonate ale vieții sale călugărești însușite încă din tinerețe de când a ucenicit pe lângă Părinții Cleopa Ilie și Paisie Olaru, pentru ca mai târziu să le împărtășească ucenicilor săi ca fiind dreptare ale mântuirii.