Vrei sa-L cunosti pe Dumnezeu? Prezentarea Evangheliei

Ai simtit vreodata ca esti doar unul dintre milioanele de oameni de pe aceasta planeta? Ei bine, poate ca esti… dar asta nu inseamna ca nu esti special pentru Dumnezeu. Dumnezeu te-a creat sa fii special si are un plan extraordinar pentru viata ta!

Dumnezeu ne-a creat ca toti sa avem o relatie cu El. Genul de relatie in care poti vorbi cu El despre orice lucru care te apasa. Scopul este sa-L cunosti pe Dumnezeu. Cand Il cunosti personal, e mai usor sa traiesti viata pe care El o doreste pentru tine.

Dumnezeu e perfect si locuieste in ceruri. Noi am fost despartiti de El si nu pentru ca El e in Cer si noi pe Pamant. Suntem despartiti din cauza pacatului. Pacatul apare atunci cand faci ceva rau sau cand iei decizii gresite, decizii diferite de ceea ce ar dori Dumnezeu sa faci.

Dumnezeu stia ca singura modalitate de a ne reconecta cu El era sa Il trimita pe singurul Lui Fiu sa ne mantuiasca. Biblia spune: ,,Dumnezeu isi arata dragostea lui fata de noi prin faptul ca pe cand eram noi inca pacatosi, Hristos a murit pentru noi.”

Isus S-a nascut in urma cu 2000 de ani si a dus o viata fara pacat. A aratat multa dragoste, a vindecat bolnavii si a vorbit despre adevarul si intelepciunea lui Dumnezeu multor oameni. Datorita vietii Lui curate, Isus a putut sa repare relatia noastra cu Dumnezeu. Isus ne-a iubit atat de mult, incat a murit pe cruce pentru pacatul nostru si a inviat a treia zi. Cea mai mare dovada de dragoste a fost jertfa care a inlaturat distanta dintre tine si Dumnezeu.

Isus este calea spre viata vesnica alaturi de Dumnezeu. Daca Il accepti pe Isus ca Mantuitor, relatia ta cu Dumnezeu incepe de acum, de pe pamant.  Biblia spune ca ,,daca marturisesti cu gura ta  pe Isus ca Domn si daca crezi in inima ta ca Dumnezeu L-a inviat din morti , vei fi mantuit.”

Pentru a incepe aceasta relatie cu Dumnezeu, trebuie sa crezi in inima ta si sa spui ca Isus este Domnul vietii tale.  Ce parere ai? Nu-i foarte complicat, nu-i asa? Deciziile noastre gresite ne-au despartit de Dumnezeu. Prin Isus, noi putem sa avem din nou o relatie cu Dumnezeu. Trebuie doar sa ne para rau pentru alegerile noastre gresite – de pacatul nostru –  si sa recunoastem ca Isus este Mantuitorul nostru.

Ai vrea sa te reconectezi cu Dumnezeu si sa il rogi pe Isus sa-Ti fie prieten chiar acum? Ca sa incepi o relatie cu Dumnezeu, repeta aceasta rugaciune dupa mine:

Doamne, recunosc ca am facut lucruri care sunt impotriva voii Tale. Vreau sa am o relatie cu Tine! Te rog sa ma ierti pentru pacatele mele! Cred in inima mea ca Isus a murit si a inviat din morti ca sa-mi stearga pacatul, si recunosc ca Isus Hristos este Domnul si Mantuitorul meu!

Te rog sa ma umpli cu Duhul Tau cel Sfant ca sa pot face ce imi spui Tu!

Multumesc pentru ca m-ai mantuit si ca m-ai facut copilul Tau! Te rog sa imi vorbesti si ajuta-ma sa aud vocea Ta si sa urmez calea pe care Tu vrei sa merg. Astept cu nerabdare sa petrec timp cu Tine aici pe pamant si acolo sus in cer! In numele lui Isus. Amin!

 

Sursa: AflaOmega.Tv