Vremurile din urma: Străzi acoperite cu gheaţă la 30 de grade Celsius în Guadalajara.

Grindina a provocat distrugeri fără seamăn în Guadalajara. Sursa foto: știrileprotv.ro

Străzile din orașul mexican Guadalajara au fost acoperite cu gheață după o furtună zdravănă, deși temometrele indicau 30 de grade Celsius. Imaginile cu vremea anormală au devenit virale. Mai multe mașini au fost îngropate în gheață, iar meteorologii spun că a fost cea mai puternică ploaie cu grindină de când se fac măsurători

Loading...

30 de grade și străzi acoperite cu gheață

Mexicanii au avut parte de vreme de coșmar. Gheața s-a ridicat la 1,5 metri în urma furtunii devastatoare din weekend, iar autoritățile locale au fost neputincioase în fața furiei naturii. Unele autovehicule au fost îngropate în gheață deși afară se înregistrau 30 de grade Celsius. În orașul Guadalajara, în care s-au produs aceste fenomene meteo extreme, trăiesc aproximativ 5 milioane de oameni.

Din fericire, în urma furtunii care a produs pagube materiale serioase doborând totodată și mai mulți copaci, nimeni nu a avut de suferit fizic. Temperatura medie în această perioadă în Guadalajara, și, în general, este una mare, însă niciodată vreo cădere de grindină în trecut nu a provocat astfel de daune.

200 de locuințe distruse în Guadalajara, Mexic

Peste 200 de locuințe au fost distruse și mai multe mașini au fost avariate de gheața căzută. Guvernatorul din Guadalajara, Enrique Alfaro, s-a arătat consternat în fața imaginilor și a spus că nimeni nu mai are dreptul să spună că nu crede în schimbările climatice cauzate de încălzirea globală, căci astfel de episoade ale vremii nu sunt deloc normale.

„Și ne mai întrebăm dacă schimbările climatice sunt reale. Acestea sunt fenomene cum nu s-au mai văzut până acum!”, a spus oficialul mexican în fața presei. Guvernul mexican a promis deja ajutoare pentru persoanele care au suferit pagube materiale din cauza ploilor din weekendul trecut, iar autoritățile îi asigură pe cetățeni că vor face tot posibilul să le sară în ajutor.